ALES EU INTERMODAL Kurucusu Fatjon Mero ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide Mero; müşteri ve tedarikçileri için sağladıkları avantajları anlatırken, sundukları hizmetleri farklı bir yöntem ve bakış açısıyla müşterileriyle buluşturduklarını ifade etti.

ALES EU INTERMODAL’ın müşterileri ve tedarikçileri için sağladığı avantajlar nedir?

Öncellikle ALES EU INTERMODAL ekibi olarak, bu sayınızda yer verdiğiniz için teşekkür ederiz. Avantaj dediğimizde öncellikle aklımıza farklılık kavramının gelmesi gerekiyor. Avantaj sunulabilmesi için önce farklı olmak gerekir. Sunduğunuz hizmeti farklı bir yöntem ya da bakış açısı ile sunmanız gerekmektedir. Pek değerli müşterilerimiz ve tedarikçiler için sağladığımız en önemli avantaj “sürekli ve tam zamanında bilgi”dir. Ne kadar basit bir konu gibi gözükse de operasyon sürecinde en önemli kilit noktalarından biridir. Bir başka sağladığımız avantaj, ekipmanlar çeşitliliğidir. Sadece bir seneden az bir zaman içerisinde ALES EU INTERMODAL, öz sermayesini kullanarak ekipman sayısını ve çeşitliliğini 15’e çıkarmıştır. Bunlar sadece özmal ekipmanlarımız. Kiralıklarla birlikte bu sayı 50’ye ulaşıyor. Avantajlar içerisinde kaleme alabileceğimiz bir diğer konu da, ekipmanlarımızın hemen hemen her ülkeye ulaşabilmesi ve bulundurulmasıdır. Böylelikle müşterilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebiliriz.

ALES EU INTERMODAL olarak hizmet verdiğiniz sektörler arasında gıda da yer alıyor, bu alanda gerçekleştirdiğiniz taşımacılık hizmetinizde sizi sektörde ayrıştıran noktalar nedir?

Gıdanın hayatımızda çok önemli bir yeri var, nasıl büyüyeceğinizi, gelişeceğinizi ve daha da geliştireceğinizi bilmeniz gerekiyor. Genel olarak gıda sektörü; içerik ve tedariği, tüketimi ve sunumu ile ilgili unsurlardan oluşmaktadır. İşlenmiş gıda ürünleri ve hazır gıda paketleri de gıda endüstrisinin bir parçasıdır. Tüm bu sınırsız tüketimi olan endüstrinin, lojistik süreçleri ve taşımacılığı da sınırsızdır. Hayati önem içermektedir. Lojistiği, üretimi, tüketimi, dönüştürülmesi vb. asla duramaz. ALES EU INTERMODAL da bu kadar önemli bir endüstriye bünyesinde önemli bir pay vermiştir.

Çevre dostu bir lojistik firması olarak bu alanda yapacağınız yeni proje ve yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

Yeni proje ve yatırımlardan bahsederken açıklamak için fırsat buluyorum, ALES EU INTERMODAL olarak İtalya-Udine şehrinde her türlü ekipmanı yükleme için uygun olup, yaklaşık 4000 metrekare bir depo yatırımı yaptık. Aynı zamanda ADR (yanıcı) olan malzemeler de depolanabilir. Deponun içinde profesyonel personel ve iki tane forklift bulunmaktadır. Depoyu gümrüklü yapabilmemiz için de ilgili makamlarla görüşmeler başlamıştır. Bunun yanı sıra 5 tane swap 5 tane box 45’lik HCPW ekipman yatırımı da yapıldı, hepsi özmal. Dünyadaki son gelişmelerle birlikte anladık ki çevrenin bizlere en çokta şu anda ihtiyacı var ve biz ALES EU INTERMODAL olarak var gücümüz ile az da olsa katkımızı bu şekilde sağlıyoruz. Gerekmediği sürece kara taşımacılığı kullanmıyoruz ve karbon emisyonunu engellemek için yıllık olarak koymuş olduğumuz hedeflerimize ulaşıyoruz.

Sektörünüzde kariyer yolculuğuna başlamak ya da devam etmek isteyenler için yol gösterici nitelikte çalışmalarınız mevcut mu, tavsiyeleriniz neler olur?

Bu konuda, Satış Koordinatörümüz olan Esmeralda Mero’nun bazı taslak çalışma ve projeleri var. Kendisi ALES Academy bünyesinde çeşitli üniversitelerdeki lojistik bölüm başkanlarıyla, ilgili rektörlerle ve lojistik topluluklarla görüşmeleri sağlayıp en kısa zamanda bu projeleri hayata geçirecektir. Bu projeler aracılığıyla, sektörümüze gönül vermek isteyenler için sadece teoride değil, teknik ve pratik yolları göstererek, mesleki bilgileri paylaşarak bir yol gösterici rolü oynayacağımızdan eminim. Bu konuda kişisel olarak tek tavsiyem şudur ki; severek ve isteyerek yapıldığı sürece, başarlı olmama imkanları yoktur. İş severek yapıldığı zaman, daima bir eğlenceye dönüşür.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Firmamız bünyesinde değerli müşterilerimize en kaliteli ve uygun hizmet ve unsurları sunmak için gece gündüz çalışıyor ve çabalıyoruz. Eğer bir işletmede müşteriyi ön plana koyarsanız, o da sizi kendi ön planına koyar. Dolayısıyla kazan–kazan politikası ortaya çıkar. Önceki yazıda da belirtmiş olduğum gibi tekrar altını çizerek belirtiyorum ki, ne yaparsak en iyisini yapmamız ümidiyle. Şirketlerimiz her zaman genç fikirlere açıktır. İsteği olan bizlere iletişim detaylarımızdan ulaşabilirler, her zaman destekçiyiz

Bizleri ayrıştıran noktaları şu şekilde sıralayabiliriz: – Flexitank Hizmetlerimiz – Gıda Depolama Ekipmanlarımız – Frigo ve Kuru Gıda Taşımacılığı Ekipmanlarımız – Gümrük Noktalarındaki Özel Kontrol ve Raporlama – Intermodal Gıda Taşımacılığı – Gıda Depolamasına Özel Depo Alanları – Hızlı Dağıtım (Distribution )